Duurzaam wonen? Zo doe je dat!

Duurzaam wonen? Zo doe je dat!

Wij van Timba vinden duurzaamheid ontzettend belangrijk. Dat is ook een van de redenen waarom wij zo graag mensen helpen met het maken van een goede keuze voor het interieur. Als mensen een goede keuze maken, doen ze langer met hun spullen. Hieronder hebben we 5 tips voor een duurzamer interieur voor u op een rijtje gezet.

1. Meubels en materiaal


Bij het uitzoeken van meubels is het heel belangrijk om te kijken naar de materialen van de meubels. Waar zijn de meubels van gemaakt? Waar komen ze vandaan? Duurzame meubels zijn vaak wel iets duurder dan meubels van niet- duurzame materialen maar duurzame meubels blijven wel een stuk langer mooi.

2. Spaarlampen


Spaarlampen zijn goed voor het milieu én goed voor uw interieur! Spaarlampen zijn veel beter dan gloeilampen. Dus waar wacht u nog op!

3. Kies voor milieubewuste verf


Wil u uw huis een nieuwe kleurtje geven? Kies dan voor verf die niet zo belastend is voor het milieu. Kijk ook naar de dekkingsgraad van uw verf. Als u verf goed dekkend is, hoeft u minder verf te gebruiken!

4. Tevredenheid over uw interieur


Zorg ervoor dat u tevreden bent over uw interieur. Tevredenheid over uw interieur is op het gebied van duurzaamheid super belangrijk. Als u tevreden bent over uw interieur, hoeft u minder vaak nieuwe meubels aan te schaffen. Dit is veel beter voor het milieu. Weet u niet zo goed hoe u uw huis moet stijlen? Wij van TIMBA staan altijd voor uw paraat!

5. Planten in huis


Planten zuiveren de lucht in uw huis. Daarnaast blijkt dat planten een positief effect hebben op de gemoedstoestand van mensen! Planten zijn er in verschillende soorten. Grote kamerplanten zijn bovendien helemaal trendy!


Laat een reactie achter