Op zoek naar een nieuw vloerkleed? Hier volgen de beste tips!

Op zoek naar een nieuw vloerkleed? Hier volgen de beste tips!

Vloerkleden zijn een boost voor uw interieur. Ze brengen warmte en gezelligheid in uw woonkamer. Een vloerkleed kiezen is echter niet zo eenvoudig omdat er ontzettend veel soorten zijn. Daarom heeft Timba een aantal tips op een rijtje gezet om het kiezen van een vloerkleed te vereenvoudigen.

Tip 1 Denk na over de vorm van het vloerkleed

Bij het uitzoeken van een vloerkleed moet u nadenken wat de bedoeling is van het vloerkleed. Wilt u de lengte van de ruimte benadrukken? Kies dan voor een rechthoekig vloerkleed! Wilt u het interieur wat kalmer maken? Dan is een rond vloerkleed een betere keuze.

Tip 2 Kijk naar het materiaal van het vloerkleed

Heeft u kleine kinderen of huisdieren? Dan is het verstandig om te kiezen voor een vloerkleed die geen vlekken vasthoudt. Ga voor een vloerkleed met gedraaide garen. De structuur van dit soort vloerkleden zorgen voor een gemêleerd uiterlijk. Hierdoor komen er minder snel afdrukken en zichtbare vlekken in het vloerkleed.

Tip 3 Hoe groot moet het vloerkleed zijn?

Voordat u een vloerkleed aanschaft is het belangrijk om na te denken over de grootte van het vloerkleed. Een te groot vloerkleed kan de woonkamer optisch kleiner maken maar een te klein vloerkleed kan zorgen voor een rommelig uiterlijk van het interieur. Meet de ruimte dus op of vraag om advies!

Tip 4 Durf te gaan voor kleur

Heeft u een rustig interieur? Ga dan voor een vloerkleed met een fel kleurtje! Een fel kleurtje kan uw interieur opfleuren. Heeft u moeite met het maken van kleurcombinaties in uw interieur? Neem dan gerust contact met ons op!

Tip 5 Hoe leg ik het kleed neer?

Om eenheid te creëren in uw interieur moet u ervoor zorgen dat de voorpoten van alle meubels op het vloerkleed kunnen staan. Lukt dit niet? Geen probleem! Leg dan twee vloerkleden schuin over elkaar voor een speels effect.

 


Laat een reactie achter