Behoefte aan meer planten in huis? Creëer met deze tips een botanische sfeer!

Behoefte aan meer planten in huis? Creëer met deze tips een botanische sfeer!

Wat is een botanische sfeer? Een botanische sfeer is de combinatie van planten en natuurlijke materialen en is ontzettend populair op dit moment. Planten en natuurlijke materialen kunnen geplaatst worden in verschillende interieurstijlen. Denk hierbij aan landelijk of industrieel. Keuze genoeg dus!

Hoe creëer je een botanische sfeer in huis?

Planten plaatsen in je woonruimte kan op verschillende manieren, van kamerplanten tot kleine planten in weckpotten. Je kan dit natuurlijk ook combineren, niks is te gek!

Hieronder is een voorbeeld weergeven van een verzameling planten in een weckpot. Het is belangrijk om de weckpot gesloten te houden om het klimaat niet te verstoren. Plaats de weckpot niet in de zon maar wel op een lichte plek.

Statement planten

Geen fan van kleine (re) accessoires? Kies dan voor een grote plant om een statement te maken in je woonruimte! Hieronder zet ik mijn twee favorieten voor jou op een rijtje..

De Philodendron Monsteria- Gatenplant

Ik ben dol op deze plant! Gewoonweg omdat hij een tropische vibe geeft aan een woonruimte. Het is een echte eyecatcher die mooi staat in elke woonruimte. Zet deze kamerplant in de schaduw omdat hij in de zon geel blad zal krijgen.

De cactus

De cactus is op dit moment erg populair. Deze plant maakt jouw woonruimte botanisch. Hij is daarnaast ook makkelijk te onderhouden. Ze hebben nauwelijks water en licht nodig.

In de winter heeft deze plant bijna geen water nodig. In de zomermaanden is het goed om om de twee weken de cactus een flinke hoeveelheid water te geven in plaats van elke week. Er zijn wel honderden soorten cactussen, keuze genoeg dus!

Rotan accessoires en meubels

Ten slotte kan je er voor kiezen om rotan te verwerken in je interieur voor een botanische sfeer. Decoreer rotan meubels met dierenhuiden of wollige kussens om de meubels comfortabeler te maken.

Hieronder is een rotan lamp weergeven die perfect is voor een botanisch interieur!

 

 


Laat een reactie achter