De woontrends van 2021 hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

De woontrends van 2021 hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

In de vorige blog ‘Dé kleur van 2021- Ga mee met de trend!’ vertelde ik jullie over de kleur van 2021. Nu ga ik jullie vertellen over de woontrends van 2021! Ga mee met de trends van dit nieuwe jaar. Een verandering in je interieur kan aanvoelen als een frisse start. Zo’n frisse start is zeker nodig op dit moment.. Hier volgen de trends!

  1. Een duurzaam interieur

We kunnen niet meer zonder duurzaamheid op dit moment dus waarom verwerken we het dan niet in ons interieur? Ga voor eerlijke producten die een lagere impact hebben op ons milieu. Kies voor natuurlijke producten en veel planten in je interieur. Planten zorgen voor rust en een natuurlijke sfeer in een leefruimte. Zie de blog ‘Duurzaam wonen? Zo doe je dat!’ voor meer inspiratie.

 

  1. Landelijk wonen

Laten we eerlijk zijn.. Een landelijk interieur is nooit uit de mode geweest. Maar juist in deze tijd hebben we behoefte aan veiligheid en warmte als we thuis komen.  Neutrale meubelstoffen, manden, groen en houten details zijn kenmerken van een landelijk interieur. De kleur van 2021 ‘Brave Ground’ past ook zeer goed in een landelijk interieur.

 

  1. Denk buiten de standaard

Kleuren met elkaar combineren is in 2021 totaal geen probleem. Kies kleuren met een diepe ondertoon, denk hierbij aan donkerblauw of diep rood. Wees daarnaast niet bang om accessoires die voor jou betekenis hebben gewoon neer te zetten.  Maak je interieur ‘werelds’ zet accessoires neer die je hebt verzameld tijdens je reizen om jouw interieur helemaal eigen te maken. Zeker in de huidige tijd is dat ontzettend belangrijk.

 

  1. Kies lichte materialen

Lichte materialen zijn trending in 2021. Denk hierbij aan lichte houtsoorten verwerkt in meubels. Je kan er ook voor kiezen om een vloer te nemen van hout met een lichte tint. Door lichte materialen te verwerken in jouw interieur kan je beter combineren met sprekende kleuren. Denk hierbij aan donkerblauw of helder groen. Op deze manier ontstaat er een balans in de woonruimte. 


Laat een reactie achter