'Interieur verlichting' - 5 Tips

'Interieur verlichting' - 5 Tips

Het is weer even wennen die donkere dagen... Dit is de periode van het jaar dat we ons meer bezig houden met binnen in ons huis. En ja, dan merk je vaak wat er nog niet af is... Interieurverlichting!

Bekijk je woonruimte in functies: wat doe je waar of hoe woon je? Gebruik je overdag de eettafel als flex-werkplek? In de weekenden de eettafel als spelletjestafel of voor lange avonden met vrienden.

Verdeel hierin het licht in direct/werklicht en sfeerlicht. Hieronder geven we je enkele tips voor je verlichting zodat je dit goed aan kunt pakken.

1. Wandlampen

Wandverlichting is ook zo'n lastige.. Dat komt doordat er vaak geen standaard lichtpunten in de wand zitten of ze zitten juist net op de verkeerde plek. Of je nu een modern, landelijk of industriële stijl hebt. Je kunt ons altijd advies vragen welke lamp daar daadwerkelijk goed bij past.

Tip: Vaak zie je in de keuken een hanglamp, of verlichting van de keuken zelf (bijv. onder de hoge kastjes). Probeer hierbij eens wandlampen toe te passen. Dit zorgt voor een hele andere belevenis en de ruimte oogt hierdoor ook nog eens vaak groter!

2. Tafellamp

De vensterbank vol zetten met planten en potten is tegenwoordig standaard. Kies liever een grote plant op de vloer en plaats eens een mooie tafellamp! Met wat warm led licht staat het van buitenaf ook heel gezellig.

Gebruik voor op je bureau of werkplek eens een leuke tafellamp. Deze functioneert als bureaulamp waardoor het prettiger is om te werken en te leren. Bij Timba is er een groot assortiment aan tafellampen in verschillende stijlen zoals: industrieel, modern, landelijk of design.

3. Plafondlamp

Een veel gemaakte fout is om alleen lampen voor het plafond te kopen. Hiermee is het nog niet zo gezellig zoals je zou willen dat het is. Probeer dit daarom te combineren met sfeerverlichting: op de grond, op een tafel, vensterbank of aan de wand.

Heb je dan ineens heel veel lampen nodig? Dat klopt, denk aan voldoende lampen in alle woondelen, zodat je op elk moment kunt kiezen welke interieur verlichting je wel en niet aanzet. Probeer zoveel mogelijk met een warme led kleur zodat het een sfeervolle uitstraling zal geven.

Tip: Tegenwoordig zien we vaak dat de industriële stijl het goed doet. Hiervoor heb je een ruime keuze aan lampen die een goede aanvulling kunnen zijn aan je interieur.

 

4. Hanglamp

Hanglampen komen vrijwel in ieder interieur voor. Vaak zit er een lichtpunt en gebruik je die ook vaak omdat dit praktische verlichting is. Neem hiervoor bijv. de eetkamer.

De plek waar de eettafel staat heeft in de meeste gevallen ook een lichtpunt erboven. De eettafel is een plek om gezellig de dag te bespreken of lekker lang na tafelen met je geliefden.

Zorg daarom ook dat dit sfeervolle verlichting is die opgaat in je interieurstijl. Kijk ook goed dat dit licht niet vervelend is als je bijv. een gesprek aan het voeren bent. Dit kun je voorkomen door of het licht te dimmen of zorgen dat de lamp een leuke afwerking heeft waardoor het indirect licht wordt of uitlicht naar boven.

 

5. Vloerlamp

Vloerlampen heb je ook vaak in onwijs leuke vormen en maten. Dit kan zeer praktisch verlichting geven maar ook heel sfeervol. Een nadeel hiervan kan zijn dat het vaak meer ruimte in beslag neemt. Plaats het leuk naast de bank of vul een kale hoek in een ruimte op.

 


Laat een reactie achter